De-a lungul timpului am publicat pe AutoBlog.MD o sumedenie de istorii ale mașinilor mai speciale din Moldova și a oamenilor de aici de acasă, care nu își pot închipui lumea lor fără automobile. Însă de curând am zis să încercăm să ne îndreptăm atenția şi spre moldovenii aflați în afara țării, oameni pasionați de mașini care ar putea fi un exemplu pentru alții.
Următorul protagonist al unui nou reportaj AutoStory este Mihai Moisei (Mihu), un tânăr originar din Străşeni, tată a doi copii frumoşi, care a ales să plece peste ocean cu familia sa după ce a făcut o facultate la UTM.
Acum îşi duce traiul în Sacramento, California, având şi o ocupaţie destul de interesantă – transportă maşini exotice, inclusiv pentru celebrități!
Iată ce ne-a putut povesti Mihai despre ocupația sa în cadrul unui blitz interviu:
Sunt în SUA de aproape 6 ani!
Abia după vreo doi ani de când m-am stabilit în SUA am urcat la volanul unui truck. Însă inițial am lucrat pe unul simplu, duceam marfă. Apoi, într-o bună zi, un prieten mi-a sugerat să activez în compania unde o făcea şi el, una legată de transportul automobilelor.
Am lucrat aproximativ opt luni pe trailer deschis. Apoi mi s-a oferit de lucru pe acest trailer. Adevărul e că unii au nevoie de ani buni de experiență pentru a putea conduce un asemenea camion (enclosed trailer).
Ba da! De la bun început am avut foarte mari emoții. Primele câteva luni îmi dădeau mașini nu chiar scumpe. După ce am prins curaj am trecut și la din astea super exotice.
Unele din cele mai exclusive au fost: Lamborghini Aventador SVJ, un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé “Waterspeed Collection”, un McLaren Senna de 1.000.000 de dolari!
Se întâmplă să ducem şi prototipuri, dar nu avem voie să le pozăm și să publicăm undeva imaginile!
Ori mașini de curse, de exemplu un Lamborghini Aventador SVJ care a fost modificat la maxim pentru participarea în curse. Când am întrebat care ar fi prețul unei astfel de maşini mi s-a spus că depăşeşte 1.5 milioane, evident nu de lei ?
De cele mai multe ori le ridic chiar eu de la proprietari (milionari şi miliardari). Mi s-a părut că sunt oameni mai simpli, comunică cu tine, te ascultă, glumesc. Nu se uită de sus față de un client când îi iau Toyota Prius-ul și zici că i-am luat mașina de milioane.
Unul dintre clienții mei a fost chiar DJ Khaled! Nu am avut șansa să mă văd cu el în persoană, dar i-am transportat Rolls Royce-ul Cullinan.
De multe ori se întâmplă să transportăm mașinile vedetelor, celebrităţilor, doar că iniţial nu ne putem da seama, nu știm, deoarece comunicăm cu angajații lor.
După cum poate aţi observat mai sus, Mihai are şi un canal de YouTube pe care îl foloseşte ca vlog. Publică pe el periodic filmări din activitatea sa şi dacă vă place ceea ce face îl puteţi urmări şi încuraja!
Dacă cunoașteți și voi oameni pasionați de automobile din Republica Moldova sau România, care au o istorie frumoasă pe care ar vrea să o afle și cei care ne vizitează, nu ezitați să ne contactați la adresa de email contact@autoblog.md sau pe pagina noastră de Facebook.
Vezi şi: (foto) AutoStory: Oxana Burlac – moldoveanca care la 26 de ani conduce un truck imens în America! “Sunt mândră de ceea ce fac!”
Ultima oră! Benzina şi motorina standard au atins preţuri plafon record – 22 şi…
(foto) Cele mai exclusiviste automobile noi care au ajuns în Republica Moldova în…
(foto) TAS 2022: Premieră misterioasă – Noul Toyota GR GT3 Concept
(video) TAS 2022: Cu noul Subaru STI E-RA Concept se va încerca stabilirea unui timp…
Cmentariile sunt închise
CELE MAI RECENTE ȘTIRI
Ultima oră! Benzina şi motorina standard au atins preţuri…
(foto) Cele mai exclusiviste automobile noi care au ajuns în…
(foto) TAS 2022: Premieră misterioasă – Noul Toyota GR…
(video) TAS 2022: Cu noul Subaru STI E-RA Concept se va…
(foto) TAS 2022: Premieră – Noul model de ediţie…
Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Prelucarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.
Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!
Cele mai recente știri
Ultima oră! Benzina şi motorina standard au atins preţuri plafon record – 22 şi aproape 19 lei
(foto) Cele mai exclusiviste automobile noi care au ajuns în Republica Moldova în 2021
(foto) TAS 2022: Premieră misterioasă – Noul Toyota GR GT3 Concept
(video) TAS 2022: Cu noul Subaru STI E-RA Concept se va încerca stabilirea unui timp record pe Nürburgring
(foto) TAS 2022: Premieră – Noul model de ediţie limitată Toyota GRMN Yaris
Cele mai recomandate Știri
Microbuzele UAZ vor fi dotate din 2022 cu lumină la interior
(foto) Premieră: Noul Range Rover Sport SVR Ultimate edition – ultima şansă de a-l mai cumpăra
(foto) Modifici parcursul şi o dai cu mai scump. Cum să nu vinzi o maşină rulată în Moldova în 2021
(video) Max Verstappen a stabilit deja un record neoficial de timp pe circuitul din Zandvoort
Dacă SUV-ul anului 2016 în SUA este Volvo X90, atunci sedanul anului este…
ULTIMELE RECENZII
(video) Premieră mondială la New York: Noul coupe sport Nissan Z
(foto) Cele mai exclusiviste automobile noi care au ajuns în Republica Moldova în 2021
Ultima oră! Benzina şi motorina standard au atins preţuri plafon record – 22 şi aproape 19 lei
(video) TAS 2022: Cu noul Subaru STI E-RA Concept se va încerca stabilirea unui timp record pe Nürburgring
(foto) TAS 2022: Premieră misterioasă – Noul Toyota GR GT3 Concept

source