Nismo și Autech, două companii japoneze de tuning, vor fuziona pentru a crea Nissan Motorsports & Customizing Co. Firma va deveni noua divizie de performanță a Nissan și va demara operațiunile începând din 1 aprilie 2022.
Compania Nismo a fost fondată în 1984, ca urmare a unei fuziuni între două departamente de motorsport ale Nissan. De atunci, Nismo a devenit divizia de performanță oficială a constructorului nipon și oferă pe piață versiuni mai performante ale unor modele Nissan, precum 370Z sau GT-R.
Pentru mulți, Autech este mai puțin cunoscut. Compania de tuning, fondată în 1986, este specializată în confecționarea de componente modificate exclusiv pentru mașinile Nissan. Autech este prezentă pe piețele auto din Japonia și din Asia de Est,. Ea nu oferă servicii și produse, cel puțin oficial, în alte părți ale lumii.

Noua companie, Nissan Motorsports & Customizing Co. își va începe activitatea în aprilie 2022 și va avea aproximativ 600 de angajați.

Nu este pentru prima dată când Nismo și Autech colaborează pentru a crea o versiune mai performantă a unei mașini de la Nissan. Modelul Nismo 370Z are câteva componente dezvoltate în comun de cele două companii.
Este de așteptat ca în viitor, noua divizie de performanță să lucreze la o versiune mai puternică a recent lansatului Nissan Z.
via Motor Authority

source