De Sofia Ionescu, . Ultimul update Luni, 04 octombrie 2021, 11:15
Curiozități despre Turcia sunt nenumărate, fiind o țară cu o cultură și o istorie impresionante. Turcia a devenit o destinație populară pentru plajele sale, dar și pentru cultură, spa și îngrijire medicală. Turismul din Turcia se bazează în mare parte pe o varietate de situri istorice și pe stațiunile de pe litoral, de-a lungul coastelor sale din Marea Egee și Marea Mediterană.
Descoperă lucruri intresante și curiozități despre Turcia:
Cuprins:
Numele Turciei, Turkiye în limba turcă, poate fi împărțită în 2 componente: Turk, care înseamnă „puternic” sau „măreț” în turca veche și sufixul abstract –iye.
Capitala Turciei e Ankara, nu Istanbul, așa cum cred majoritatea străinilor.
Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa. Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923.
Strâmtoarea Bosfor care separă Asia de sud-vest de Europa de sud-est se află în Turcia. Anatolia e situată între Marea Neagră la nord și Marea Mediterană la sud, cu Marea Egee și Marea Marmara la vest. Unii geografi consideră Turcia ca o parte a Europei datorită anumitor caracteristici culturale, politice și istorice. Datorită poziției sale geografice între Europa și Asia și între trei mări, Turcia a fost o răscruce istorică, patria și câmpul de luptă a mai multor mari civilizații și un centru de comerț.
Republica Turcia a fost întemeiată la 29 octombrie 1923 din rămășițele Imperiului Otoman. Originile Turciei moderne încep odată cu sosirea triburilor turce în Anatolia, în secolul al XI-lea.
Obiective turistice din Europa. Cele mai populare locuri de vizitat în Europa
Locuri de vizitat în Bulgaria, aproape de România. Cele mai importante obiective turistice
Catedrala Sagrada Familia din Barcelona – care e povestea ei. Curiozități și lucruri mai puțin știute

source