Garantie SsangYong Romania

Servicii post-vanzare


5 Year Limited Mileage Warranty

Cinci ani garantie oferita de producator

Increderea deplina in produsele noastre este sustinuta de pachetul unic 5 ani Garantie oferita de producator, disponibil pentru toate modelele noi SsangYong (inclusiv exceptia celor destinate activitatilor de taxi si rent a car). Acest pachet  ofera:

 

5 ani "Garantie internationala"

 • acordata de producator (SsangYong Motor Company) cu limita de kilometri
 • transferabila in toata aceasta perioada de la un utilizator la altul

 

3 ani "Asistenta rutiera" 

 • tractarea pana la cel mai apropiat dealer agreat SsangYong pe teritoriul Romaniei si tarile din Europa 

 

5 ani "Verificari tehnice gratuite"

 • o verificare vizuala de doua ori pe an
 • verificari de functionare, stare curenta sau eventuale neetanseitati

* Aceste verificari sunt independente de intretinerea periodica.


Garantie

Garantia 5 Year Limited Mileage Warranty 

Increderea deplina in produsele noastre este sustinuta de pachetul unic de garantie 5 Year Limited Mileage Warranty care este oferit pentru toate modelele noi SsangYong (inclusiv a celor destinate activitatilor de taxi si serviciul de inchiriere masini). Aceasta va ofera:

 

5 Ani Garantie cu limita de kilometri

Garantie de 5 ani cu limita de kilometri oferita  de producator, pentru a va deplasa in deplina siguranta in orice moment. 

Sunt incluse autoturismele utilizate in regim de taxi inchiriere masini.

Serviciul de garantie este determinat de data achizitiei autovehiculului, detalii suplimentare: 

 

3 Ani Asistenta Rutiera

In cazul in care autovehiculul dumneavoastra se afla imobilizat, SsangYong Asistenta Rutiera este alaturi de dumneavoastra si iti ofera prompt intregul sprijin pentru a depasi situatia neplacuta. 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Contact: +0800 800 094

Detalii suplimentare regasiti in pasaportul de service:

 

5 ani "Verificari tehnice periodice gratuite"

O inspectie vizuala specializata, gratuita, realizata de reparatorul dumneavoastra SsangYong asupra unor puncte cheie ale vehiculului, pentru a identifica si solutiona orice problema si a va asigura deplasari fara griji.


Mentenanta

Conditii si costuri de revizie ssangYong in Romania

Pentru ca stim ca doriti sa fiti informat referitor la conditiile si costurile de mentenanta ale autovehiculului dvs. marca SsangYong, va invitam sa consultati mai multe detalii referitoare la revizii,pentru ca masina dvs. SsangYong sa functioneze in conditii optime.


Manuale Utilizator (Eng)


Piese originale

1. Ce sunt piesele originale SsangYong?

Piesele autentince (originale) SsangYong au aceleasi calitati precum piesele folosite in productia autovehiculelor noi. Piesele originale sunt proiectate si testate pentru a asigura performantele, rezistenta si siguranta optima a autovehiculului dvs. marca SsangYong.

2. De ce este recomandat sa folositi piese originale?

Piesele originale SsangYong sunt proiectate si construite corespunzator normelor de productie. Folosirea imitatiilor, a pieselor contrafacute sau a pieselor de mana a doua (reutilizate) contravine conditiilor de garantie a vehiculului dvs. marca SsangYong. Orice deteriorare sau defectiune suferita de alte piese originale SsangYong, cauzata sau corelata cu instalarea unor piese contrafacute, reutilizate sau a unor imitatii, nu va fi acoperita de nici o garantie SsangYong.

3. Cum puteti verifica autenticitatea pieselor SsangYong?

SsangYong Romania va recomanda verificarea ambalajelor pieselor SsangYong achizitionate. Piesele originale SsangYong prezinta etichete scrise numai in limba engleza sau koreana. Piesele originale SsangYong pot fi achizitionate strict din reteaua de distribuitori si reparatori autorizati SsangYong. Informatii de verificare a autenticitatii pieselor SsangYong:

eticheta
punga
logo
punga

SfaturiPentru intretinerea si reparatiile aduse autoturismului dumneavoastra pe intreaga durata de exploatare cea mai buna solutie sunt service-urile autorizate SsangYong intrucat acestea ofera:

 • Garantie si calitate pentru lucrarile efectuate;
 • Remediere imediata si gratuita pentru orice omisiune sau eroare de executie rezultata din vina acestora.
 • Servicii de consultanta si prestatie calitativa realizate in mod profesionist, care sunt dezvoltate permanent de producator/ distribuitor pentru a fi la curent si a acumula cunostinte privind tehnologia inglobata in fiecare produs SsangYong, dar si de a intampina clientul la cele mai inalte standarde de politete si atentie.
 • Ateliere service dotate cu echipamente si dispozitive de testare specifice SsangYong, inclusiv testere SY-SCAN/ EVO dispozitiv de diagnosticare computerizat proiectat special in acest scop de catre SsangYong Motor Company.
 • Disponibilitate stocuri cuprinzatoare de piese, accesorii SsangYong sau produse de alti furnizori ai producatorului. in cazul in care o piesa nu este disponibila imediat in stoc, SsangYong Romania dispune de legaturi cu producatorul pentru aprovizionari de urgenta, in conformitate cu necesitatile dumneavoastra. 
 • Piese originale SsangYong Motor Company la executarea oricarui tip de reparatie in garantie sau post-garantie.
 • Remedierea autoturismului in conformitate cu normele/ specificatiile tehnice si procedurile de diagnosticare date de producator.
 • Informatii cu privire la costurile estimative de manopera, piese schimb si pentru majoritatea reparatiilor.
 • Explicatii/ Informatii complete despre toate operatiunilor efectuate si termenul de realizare al acestora
 • Piesele inlocuite contra cost pentru a va permite examinarea acestora, mai putin filtrele umede care sunt colectate de catre service in vederea distrugerii acestora intr-un regim special.

 

RECOMANDARI:
Pentru a obtine maximum de satisfactie de la autoturismul dumneavoastra recomandam utilizarea de piese originale SsangYong Motor Company atat pentru service, cat si pentru orice alta categorie de reparatie.

 • in cazul in care aveti dubii referitoare la calitatea sau originea pieselor achizitionate de la alte companii decat cele autorizate SsangYong Romania va recomandam sa luati legatura cu oricare din reprezentantele autorizate SsangYong.
 • in eventualitatea in care la o reparatie provizorie a fost instalata o componenta care nu a fost produsa de SsangYong Motor Company, luati legatura cu SsangYong Romania sau reprezentantul autorizat SsangYong cat mai curand posibil in vederea remedierii definitive a defectiunii.

Ca orice autoturism, noul dumneavoastra SsangYong are nevoie de o scurta trecere in revista a principalelor sisteme componente inainte de plecarea la drum.

Astfel oricine poate si trebuie sa faca urmatoarele verificari:

 • Presiunea in anvelope (control vizual);
 • Urme noi, de accident produs in locurile de parcare;
 • Functionarea sistemului de iluminare, semnalizare;
 • Functionarea sistemului de franare (prin apasarea pedalei de frana) si de directie (prin rotirea volanului pe loc stanga si apoi dreapta); 
 • Se vor urmari zgomotele suspecte;
 • Functionarea fara probleme a motorului si a transmisiei; se vor urmari zgomotele suspecte;
 • Nivelul lichidului de racire, lichidului de frana, lichidului de ambreiaj (daca este cazul), spalatorului de parbriz si al lunetei. (daca este cazul);
 • Functionarea sistemelor auxiliare (ABS, AIRBAG), defectarea acestora este semnalizata de  indicatori luminosi in bord (martori de bord);
 • Ajustarea pozitiei scaunelor, centurile de siguranta si oglinzile laterale precum si cea din interior;
 • Inchiderea completa a usilor inainte de plecare;
 • Este obligativitatea proprietarului/ utilizatorului de a verifica si mentine constant la limita superioara nivelul de ulei de motor pe cheltuiala sa. Pentru eventualele completari de ulei se va folosi doar ulei ce corespunde normei europene functie de tipul de motorizare (benzina sau diesel) sau conform cu MANUALUL PROPRIETARULUI.

Evident aceste mici controale trebuie sa devina o rutina inainte de plecarea in cursa. Aceste verificari au rolul de a va asigura o calatorie placuta, fara incidente si mai ales intr-o cat mai mare siguranta a dumneavoastra cat si a celorlalti participanti la trafic.

In caz de accident

Desi autoturismul dumneavoastra este conceput avand in vedere cele mai noi reglementari de siguranta activa si pasiva, este cu putinta sa fiti implicat intr-un accident. In acest caz nedorit luati urmatoarele masuri:

 • Intocmiti imediat actele cerute/ eliberate de Politie.
 • Daca in urma evenimentului nedorit autoturismul dumneavoastra nu mai functioneaza la parametrii initiali sau poate pune in pericol viata dumneavoastra sau a celorlalti participanti la trafic, daca autoturismul este imobilizat, contactati serviciul SsangYong Asistenta si/sau cel mai apropiat dealer SsangYong.
 • Vehiculul SsangYong nu trebuie modificat in niciun fel. Astfel de modificari pot afecta negativ performantele, siguranta sau durabilitatea vehiculului si, in plus, pot duce la anularea garantiei. Unele modificãri pot incãlca si legile in vigoare privind transporturile, emise de ministerul transporturilor sau de alte institutii din tara de resedintã.

 

PLAN SERVICII INTRETINERE SSANGYONG

Intretinerea sistematica reprezinta o componenta esentiala a pastrarii autoturismului dumneavoastra intr-o conditie de maxima siguranta, economicitate si de conservare a mediului inconjurator. De asemenea un PASAPORT SERVICE complet este si o garantie a obtinerii unei valori de revânzare mai buna.

Pentru ca autoturismul dumneavoastra sa se bucure de o functionare fara nici o problema la un maxim de eficienta si durabilitate este necesar sa il inscrieti intr-un program anual de intretinere, sau daca inregistrati distante anuale mari, in functie de kilometri parcursi.

Pentru informatii despre planul de service anual aferent autoturismului dumneavoastra va recomandam sa consultati MANUALUL PROPRIETARULUI.

Responsabilitatea efectuarii acestor revizii periodice este in totalitate obligatia dumneavoastra (Proprietarul/ Utilizatorul).

Daca autoturismul dumneavoastra este folosit in conditii de trafic dure, o intretinere mai deasa va va asigura o functionare fara probleme chiar si dupa o distanta parcursa foarte mare, dupa terminarea intervalului de garantie.

Efectuarea acestor revizii vor fi consemnate in acest PASAPORT SERVICE de catre reprezentantul SsangYong. Se vor consemna data, numarul de kilometri, numarul comenzii de service in rubricile special desemnate pentru aceasta.

 

ASISTENTA RUTIERA SSANGYONG

In cazul in care autoturismul dumneavoastra se afla imobilizat, serviciul SSANGYONG ASISTENTA este alaturi de dumneavostra 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si va ofera prompt intregul sprijin pentru a depasi situatia neplacuta.

 • Situatii in care beneficiati de asistenta rutiera:
 • Defectiuni mecanice sau electrice, ca urmare a unei erori de functionare a autoturismului.
 • Accident rutier, furt, tentativa de furt sau vandalism *;
 • Chei pierdute sau incuiate *;
 • Anvelope taiate sau pana dubla *; 
 • Lipsa curent sau baterie slaba *;
 • Lipsa combustibil, alimentare combustibil gresit *.

ATENTIE! In situatiile marcate cu (*), SSANGYONG ASISTENTA va organiza serviciile solicitate, dar plata acestor servicii ramane in sarcina Proprietarului/ Utilizatorului.

Pentru a putea beneficia de serviciul SSANGYONG ASISTENTA aveti la dispozitie urmatoarele numere de telefon:

pe teritoriul Romaniei  +800 800 094   pe teritoriul Europei: +43 1 525 036 874    

 

NOTA

Detalii suplimentare cu privire la serviciile oferite de SSANGYONG ASISTENTA, precum si lista tarilor in care acest serviciu este valabil, consultati pagina de website www.ssangyong.ro a SsangYong Romania sau cel mai apropiat reprezentant autorizat SsangYong.

Perioada de acoperire a serviciilor oferite gratuit de serviciul SSANGYONG ASISTENTA este in concordanta cu Pasaportul de Service al autovehiculului.

Protectia mediului inconjurator  / Reciclare

SsangYong Motor , producatorul autoturismului dumneavoastra, acorda o foarte mare importanta mediului inconjurator. Astfel, pe langa proiectele de cercetare avansate in domeniu, SsangYong Motor Company produce autoturisme cu un grad ridicat de reciclare si refolosire. Fiecare autoturism se poate recicla in proportie de 80% si refolosi in proportie de 85%.

Beneficiind de o inalta tehnologie precum si de investitii majore in cercetare si dezvoltare, ssangYong Motor va produce incepand cu anul 2018 autoturisme cu un grad de reciclare de 85% si un grad de refolosire de 90%.